Meimei’s Chinatown West Kruiskade stories
Takumi is al meer dan acht jaar een begrip aan de West Kruiskade in Rotterdam. Oorspronkelijk overgevlogen vanuit Düsseldorf, waar Takumi Ramen een ongekend succes was, sloeg ook de Rotterdamse vestiging direct aan. Liefhebbers die de zaak al kenden uit Duitsland waren dolblij dat ze nu ook in Rotterdam van deze ramen konden genieten. Niet verwonderlijk dus dat er steevast een rij voor de deur stond.
De zaak was klein, maar de kwaliteit bijzonder hoog.
Inmiddels heeft Takumi meerdere vestigingen in Rotterdam en is ook de locatie aan de West-Kruiskade flink uitgebreid. Maar aan kwaliteit en smaak wordt niet getornd.
Ka Chun Cheng runt tegenwoordig zowel Takumi in de Markthal als de vestiging aan de West-Kruiskade. Hij was vanaf het allereerste begin betrokken bij Takumi.
Als tiener verhuisde Ka Chun in 1990 vanuit Hongkong naar Nederland. Hij studeerde Elektrotechniek, maar rolde al snel het Rotterdamse Chinatown in. Aanvankelijk werkte hij voor een telecombedrijf van zijn neef aan de West-Kruiskade. Toen de opkomst van internetwinkels die sector veranderde, verloor hij zijn baan en was hij zelfs enkele maanden werkloos.
Via de Chinese gemeenschap belandde hij uiteindelijk in de horeca. Hij begon als chef bij de eerste Sumo-restaurants in Rotterdam, waar hij hard werkte om het vak onder de knie te krijgen. Zijn toewijding en organisatorisch talent vielen op: al snel werd hij voorgedragen om Takumi te helpen opbouwen. Daarvoor liep hij maanden stage in Düsseldorf.
Ka Chun is een echte allrounder: afwassen, koken, bedienen, gastheer zijn, hij draait nergens zijn hand voor om. Zelfs de was wegbrengen doet hij nog geregeld zelf. Hij weet wat hard werken is en koestert zijn medewerkers. Voor hem zijn het geen werknemers, maar familie. Een hechte eenheid die op elkaar steunt en bouwt. Die harmonie en dat onderlinge vertrouwen probeert hij dag in, dag uit te behouden. Ook de gasten zijn hem dierbaar. De huidige menukaart is het resultaat van talloze proeverijen en experimenten met favorieten van het publiek.
Elke Takumi serveert ramen gemaakt in een gespecialiseerde ramenfabriek in Japan, maar de eitjes en de char siu worden hier ter plekke, door de chefs zelf, bereid. Versheid en authenticiteit garanderen de kwaliteit.
Voor Ka Chun is ramen inmiddels veel meer dan werk, het is een passie geworden.