Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Een kleurrijk portret ter nagedachtenis van een kleurrijk persoon. Rien de Otter.

Omdat vanwege de corona een fysieke onthulling niet mogelijk is, doen we de officiële onthulling van het kunstwerk ter nagedachtenis van Rien de Otter op deze manier, door het plaatsen en delen van deze foto. Op de foto staan ook Cora de Otter, de weduwe namens de familie, en Petra van de Berg van de Aktiegroep Oude Westen namens de bewoners.

Rien de Otter was jarenlang de spil in het Oude Westen. Vrijwilliger onder andere bij de Aktiegroep,de speeltuin, de winkeliersvereniging, was jarenlang de sinterklaas, de kerstman en de paashaas. Bijna heel het Oude Westen heeft wel eens op zijn knie gezeten. De laatste jaren was hij werkzaam bij de Leeuwenhoek als vrijwilligers coördinator en activiteiten begeleider. Rien was de grote verbinder, maakte het Oude Westen mooier dan het eerst was. Een man van geen woorden maar daden.

Geheel onverwachts stierf Rien op 24 oktober 2017. Hartstilstand. We konden het maar moeilijk bevatten. Onze Rini is niet meer.

Precies een jaar later ontstond een plan om Rien de Otter te gedenken middels een kunstwerk. Sponsoren stelden als voorwaarde dat bewoners van het Oude Westen zelf ook geld moesten inzamelen. Dat werd een groot succes, mede dankzij vrijwilligers van de Bewoners Aktiegroep.
Woonstad Rotterdam, Biz West-Kruiskade/1e Middellandstraat/ West-Kruiskade en Gebiedscommissie Rotterdam Centrum zegden hun gulle bijdrage toe en nu is het moment eindelijk daar.

Door het plaatsen van deze ontroerende foto is de onthulling van het kunstwerk voor iedereen een feit.

Voor Rien de Otter. Opdat we hem niet vergeten.

Het ontwerp is van kunstenares Margriet Killian.
Met dank aan Galerie Atelier Herenplaats en Cretopia Rotterdam/ Toko51
Uitvoerder: Marijn Gronert van Painture collective
... Lees meerZie minder

Een kleurrijk portret ter nagedachtenis van een kleurrijk persoon. Rien de Otter.  Omdat vanwege de corona een fysieke onthulling niet mogelijk is, doen we de officiële onthulling van het kunstwerk ter nagedachtenis van Rien de Otter op deze manier, door het plaatsen en delen van deze foto. Op de foto staan ook Cora de Otter, de weduwe namens de familie, en Petra van de Berg van de Aktiegroep Oude Westen namens de bewoners.  Rien de Otter was jarenlang de spil in het Oude Westen. Vrijwilliger onder andere bij de Aktiegroep,de speeltuin, de winkeliersvereniging, was jarenlang de sinterklaas, de kerstman en de paashaas. Bijna heel het Oude Westen heeft wel eens op zijn knie gezeten.  De laatste jaren was hij werkzaam bij de Leeuwenhoek als vrijwilligers coördinator en activiteiten begeleider. Rien was de grote verbinder, maakte het Oude Westen mooier dan het eerst was. Een man van geen woorden maar daden.  Geheel onverwachts stierf Rien op 24 oktober 2017. Hartstilstand. We konden het maar moeilijk bevatten. Onze Rini is niet meer.  Precies een jaar later ontstond een plan om Rien de Otter te gedenken middels een kunstwerk. Sponsoren stelden als voorwaarde dat bewoners van het Oude Westen zelf ook geld moesten inzamelen. Dat werd een groot succes, mede dankzij vrijwilligers van de Bewoners Aktiegroep. 
Woonstad Rotterdam, Biz West-Kruiskade/1e Middellandstraat/ West-Kruiskade en Gebiedscommissie Rotterdam Centrum zegden hun gulle bijdrage toe en nu is het moment eindelijk daar.  Door het plaatsen van deze ontroerende foto is de onthulling van het kunstwerk voor iedereen een feit.  Voor Rien de Otter. Opdat we hem niet vergeten.  Het ontwerp is van kunstenares Margriet Killian.
Met dank aan Galerie Atelier Herenplaats en Cretopia Rotterdam/ Toko51
Uitvoerder: Marijn Gronert van Painture collective

Reageer op Facebook

Marlon Burnet

DJhayate Roubla, Nazir Nazligul, Atilla Nazligul, Arjan Sakko

In Lombardijen kwam ik een bewoner tegen die toen ik vertelde dat ik in het Oude Westen gewerkt had direct de vraag stelde dan ken je Rini de Otter zeker wel. Rini je staat er goed op en als ik aan het Oude Westen denk ben jij zeker in mijn gedachte.

Wat mooi zeg. En zo verdiend. Pracht mens ❤️

jammer dat die gele strepen over zijn gezicht lopen,wat is daar de bedoeling van dan??

En waar staat dit om te kijken

Mijn lieve jeugd vriendje voor altijd in mijn hart.

Hij was me buurjongen lief kind heb met hem gespeeld en met de kinderwagen gereden ,daarna heb ik hem bewonderd hoe hij in het oude westen alles regelde om het een ieder naar zin te maken.Het kunstwerk is mooi en we vergeten Rini nooit meer😥

Rini was onze buurjongen in de Gaffelstraat. Later weer ontmoet in de Leeuwenhoek. Prachtig kunstwerk en vergeet hem nooit. Mop Smeets.

Eindelijk !!! je staat er goed op Kanjer !!! Voor altijd in ons ❤

Ja dat verdient Rini zeker Mooi!!!

En dik verdiend een man met een gouden 🤎

Hij was de kanjer uit het oude westen hij stond altijd klaar voor zijn wijk voor altijd in mijn hart RIP

❤ wat een mooi gebaar voor Rini!! Fantastische collega!! Zoveel gelachen met hem

Dit verdient hij! Onze zonnetje van het oude westen🤗

Prachtig dat verdiend hij. Hij was een begrip in het oude westen. Wie kent hem niet. Een mooie gebaar voor een bijzondere respecteerde man.

Terecht verdiend onze Rini 😍

Geweldig ❤

Wat geweldig om hem zo te gedenken!!!

Prachtig

Dit verdient Rini! En wat is het mooi❤️

Prachtig en eervol ❤️

Prachtig

Wa t mooi, verdiend!!

View more comments

Er zijn op de West-Kruiskade snelheden gemeten van meer dan 100km/u !!! 
Zouden de hardrijders nu zachter gaan rijden?

Reageer op Facebook

Goede zet hoor wethouder Judith bokhove van GroenLinks ,na de slechte plaatsing van de flitspaal nu toch eens wat goeds gedaan voor de west Kruiskade . Hopelijk snappen de hardrijders het nu eens!! Bravo voor Judith 👏👏👏👏👏

Al jaren aan de gang en handhavers zijn blind en doof, kan niet anders.

Waarom moeten sommige mensen zich zo gedragen, beseffen ze dan niet dat ze anderen in gevaar brengen?

Een bord ophangen...dan moet je handhaven..

Ik zou er meteen een paar drempels neergooien.....

Vette boetes uitschrijven en direct betalen... wat een droeftoeters zeg

Dit helpt wel, denk ik.😉

Ik heb fat ook zo vaak gedacht in sommige situaties gewoon verkeersdrempels

Zet een autoshredder neer en stel wat voorbeelden

Net als de nieuwe binnenweg zeker. Daar mag ook 30 rijden ze je nog met noodgang voor je sokken.

Degene die dit doen houden zich nooit aan de regels . Werd van de week bij een zebrapad bijna voor me sokken gereden , gaf gas en hield in , je schrik je rot

De randdebielen die daar zo hard rijden, die houden echt geen rekening met een snelheidsbordje. Lik op stuk. Flitsen en auto direct definitief kwijt.

En een flitspaal op een punt waar auto al moeten afremmen? Slim.

Paar flinke beton blokken plaatsen...

Vannacht nog diverse voertuigen voorbij horen racen

Dit gaat niet helpen!

En rijden even over de brug zo laanopzuid scheuren maar 😡😡😡

30?

View more comments

2 maanden geleden

WOW-Rotterdam - Oude Westen

Tropische markt om nog een beetje de zomer te ervaren! ... Lees meerZie minder

3 maanden geleden

WOW-Rotterdam - Oude Westen

Strike 2?... ... Lees meerZie minder

Reageer op Facebook

Wat een zooitje Ze kunnen niks goed plannen 🙄

Dit meen je niet hoe krijg je de winkeliers kapot zo dus

Schandalig.

dead end street ..

Dit is puur schijt hebben aan de bewoners en zeker ondernemers ze drukken alles maar door , gecommuniceerd wordt er al helemaal niet meer met elkaar. Het is één groot drama 😡

Al eens eerder gevraagd, nooit duidelijk antwoord op gekregen: Kan iemand me uitleggen waarom een blokkade op Kruisplein, die er in principe alleen maar voor zorgt dat auto's niet meer vanaf de Mauritsweg en Schouwburgplein de West-Kruiskade op kunnen, zou zorgen voor omzetverlies van winkeliers? Je kunt toch nog steeds vanaf de richting CS de straat in met de auto (vanaf de andere kant letterlijk 1 minuut omrijden). Plus, een winkelstraat als de Kruiskade met nul parkeerruimte moet het toch veel meer hebben van lopend of fietsend publiek lijkt me?

Rot toch op met die auto’s. Ga fietsen. Gemeente goed bezig

Was handig geweest als ze dit gelijktijdig getimed hadden met het experiment.

Fietsen lukt ook niet .scheuren nu bij ons door de straat plus de scooters.Het is een voetgangers straat bij ons .plus een uitrit van een garage ik wacht op de eerste klap.

View more comments

Na 15 jaar trouwe dienst gaat onze wijkagent Marc van Duin het oude westen omruilen voor Goedereede. Veel plezier!

Reageer op Facebook

Veel succes Marc

Good Luck 🙏👍🏽

Dank je wel Marc!

Sukses ferauizen

Jammer maar wens hem het allerbeste.👍💐💐💐

Wow! Was hij onze wijkagent? Wie hebben wij dan een paar keer aan de deur gehad? 🙈

Succes.

Hahaah mooie foto wel jammer dat hij weg gaat !! Een aardige maar rechtvaardige man . Zoals hij hoort een wijkagent te zijn . Altijd begrip en een luisterend oor maar als records niet goed is hoor je hem. Zonde dat hij de wijk gaat verlaten echt een verlies . Een echte goede agent die weg gaat jammer! Mark het ga je goed wens je het allerbeste toe en Altijd welkom voor een bak koffie in de rimboe ❤️😊

Van 581.750 naar 2295 inwoners. 🙌🏻

Jammer, maar het allebeste

Op de markt in Goedereede hebben ze de lekkerste kibbeling, eet smakelijk.

Veel succes.

View more comments

Laad meer berichten

 
 

Volg WOW-Oude Westen
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons