Fiets
Delen

 

fiets or not to fiets
fiets or not to fiets
Fiets or not tot fiets uit Schiedam
To fiets, vanuit Schiedam

Het feit dat er bij de meeste groothandels geen fietsenrekken staan is waarschijnlijk geen toeval; Wie gaat er nou op de fiets naar de groothandel? Nou…ik.

Het is niet ideaal maar een ramp is het ook weer niet, ik ben namelijk echt een groot fiets talent. Zelden is een doos te groot, daarnaast ligt de Spaanse Polder praktisch op de weg naar mijn winkel.  Grote rollen inpakpapier mét inpakpapier houder? Geen probleem! Twee stalen kleding rekken van 120cm? Peanuts! Of het veilig is, is een ander verhaal, maar na zo’n tocht voel ik me echt een independent woman.

Elke dag ga ik op de fiets naar mijn winkel op de Rochussenstraat. Ik woon momenteel in Schiedam Oost dus binnen 20 minuten ben ik in de stad. Ik fiets vooral om kosten te besparen, maar daarnaast is het ook de ideale manier om je (ondernemers) zorgen achter je te laten en met een frisse blik thuis of op je werk te komen, een soort meditatie.

Afgelopen maanden heb ik mijn fiets wel behoorlijk toegetakeld. Mijn rieten fiets mandje heeft best wat kilo’s te verduren gehad in de klus periode van mijn winkel, en dat is te zien. Ook heeft er een keer een auto over mijn fiets heen gereden waardoor mijn bagage drager niet zou misstaan in een schilderij van Dali (mooi bruggetje naar de nieuwe expositie van Museum Boijmans). Maar ondanks dat is het echt een super fietsje en hoop ik nog veel avonturen met dit roestbakje te mogen beleven. Als ik over een tijdje uit de opstart fase van mijn bedrijf ben zou ik graag investeren in een mooie nieuwe fiets, want dan wordt mijn dagelijkse ritje helemaal een feest!

4 reacties op “To fiets or not to fiets

 • Antonia

  Heerlijk hoor, lekker alles onafhankelijk op je fietsie vervoeren 🙂
  Hier nog zo iemand

  Beantwoorden
 • Jochem

  Hi Michelle, het is misschien een beetje ene plug, maar heb je de Hook’d al gezien? Ik kom ook uit Schiedam en doe ook het meeste met de fiets, ook deels noodzaak, deels beweging, meditatie, relaxtijd (ja, ik vind het relaxend om 2 uur achtereen te fietsen). Anyway, met Hook’d kun je eenvoudigweg 1 of 2 boodschappentassen aan je bagagedrager hangen. Als je dan die enorme tassen van Marqt pakt kun je wel een kilo of 40 vervoeren op je fiets zonder dat er iets kapot gaat. en mocht je tas kapot gaan omdat ie echt overbeladen is geweest, dan vervang je die gewoon.

  Beantwoorden
  • Michelle Bours

   Hoi Jochem,
   Hook’d kende ik nog niet, bedankt voor de tip! Ziet er zeker heel handig uit, ik heb ze ge-liked op Facebook. Aangezien mijn bagage drager verbogen is past hij er nu niet op, maar misschien en mooie aanwinst voor mijn toekomstige nieuwe fiets!

   Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top