Delen

In samenspraak met familie en Aktiegroep Oude Westen, het volgende bericht. We hopen dat u na het lezen een berichtje achterlaat in de vorm van een steunbetuiging, een anekdote of een foto met betrekking tot Rini de Otter zodat het een mooi digitaal monument wordt. Opdat we hem nooit vergeten…

Rotterdam, donderdag 26 oktober 2017

Rini de Otter

Afgelopen dinsdag 24 oktober kregen wij het onvoorstelbare bericht dat Rini de Otter die dag was overleden. Bij het uitrusten op de bank na

een bezoek aan de sportschool is zijn hart stil blijven staan.

Zowel in de Buurtwinkel als in de Leeuwenhoek kon het bericht maar moeilijk doordringen en was ongeloof en daarna ontzetting de reactie.

Een Oude Westen zonder Rini lijkt ondenkbaar.

Zijn aanwezigheid, tomeloze inzet en humor waren altijd zo vanzelfsprekend, dat het Oude Westen nooit meer hetzelfde zal zijn.

Er waren weinig activiteiten of gebeurtenissen in de afgelopen 40 jaar waar Rini niet op een of andere manier bij betrokken was, denk bijvoorbeeld aan het wijk- brede Nieuwjaarsfeest, het Aktiegroep Café met zijn tante Leeuwina, de speeltuin waar hij bestuurslid was, de kerstman en Paashaas op de West-Kruiskade, de Zeskamp tijdens het jaarlijkse Zomerfeest, vele jaren Gaffelkamp en Huttendorp voor de kinderen, om er enkele te noemen.

Duizendpoot Rini aan het “werk”                          (foto Lennie Braun)

Niet voor niets kreeg hij een verdiende Erasmusspeld voor zijn jarenlange inzet voor de buurt.

Rini maakte het verschil

Bij alles wat Rini deed wist hij zich gesteund door zijn vrouw Cora. Zij moet nu verder zonder Rini.

Rini was trots op zijn kinderen Ruud en Irma, en terecht, maar mogelijk nog trotser en blijer was hij met zijn kleindochter Sophie. Wat triest dat het meisje nu moet opgroeien zonder haar geweldige opa.

Wij herdenken Rini tijdens een speciale bijeenkomst in Odeon

Gouvernestraat 56d

zondag 29 oktober om 16.00 uur

Er ligt een condoleanceregister in bij De Aktiegroep, De Leeuwenhoek en Odeon. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Aktiegroep.

Op deze plek kunt U een digitale reactie plaatsen in de vorm van een steunbetuiging, een anekdote of een foto van Rini. Dat zal enorm gewaardeerd worden.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

63 reacties op “Het Oude Westen moet verder zonder Rini

 • Lennie braun

  Kippevel met het lezen hiervan,wil zijn vrouw en kinderen en kleinkind een warm hart toedragen met het verlies van man vaxer en opa
  Heel veel sterkte voor alle familie leden.

  Beantwoorden
 • Chris bam Heusden

  Bij deze wil ik de familie van Rini een warm hart toedragen met dit hele grote verlies van zo’n grote man van het Oude Westen we zulken hem gaan missen……

  Beantwoorden
 • Jenny Almeida

  Wij zullen hem erg missen ik wens Cora en de kinderen en familie heel veel sterkte van dit grote verlies hij zal altijd in onze gedachte zijn .

  Beantwoorden
 • Marianne

  Bij deze willen wij Cora de kinderen en kleindochter heel veel sterkte wensen met dit enorme verlies
  Gerard & Marianne Kling

  Beantwoorden
 • Linda Nelissen

  Wat een verlies! Ik wil Cora, Ruud en Irma en zijn kleindochter Sophie heel veel sterkte toewensen met dit grote verlies. Ik koester mijn herinneringen aan Rini. Met name zijn positieve energie en hartelijkheid was kenmerkend voor hem. Ik kan het nauwelijks bevatten… Linda Nelissen, oud-werknemer Aktiegroep Oude Westen

  Beantwoorden
 • Mira kamerling

  Gecondoleerd! Wat een gemis voor de wijk en nog een groter gemis voor de familie. Sterkte allemaal.

  Beantwoorden
 • Josine Strörmann

  Oh wat een vreselijk nieuws! Zo jong en plotseling overleden. Wat een enorm gemis voor het oude westen, de aktiegroep en de speeltuin.. woorden schieten tekort. Veel sterkte voor familie en vrienden

  Beantwoorden
 • Agnes

  Als een storm zo onverwacht
  ?Lieve Rini R.I.P?
  Je hebt velen mensen laten lachen ,lieve Rini en nu huilen deze mensen ?.
  Je was een echt Ras Rotterdammer met een hart van goud?
  Ik ben blij dat ik jou heb mogen leren kennen ..je behoorde in mijn vriendengroep in mijn tienerjaren ..
  Mijn condoleance gaan uit naar zijn lieve vrouw Cora ,kinderen en kleindochter, familie en vrienden.., ik wens hun heel veel kracht en sterkte toe met dit enorm groot verlies ?

  Beantwoorden
 • Debbie van der Woerd Pope

  Wat een verschrikkelijk bericht. Mijn condoleances gaat uit naar zijn vrouw en andere familieleden. Heel veel sterkte allemaal.

  Beantwoorden
 • Tiny Ockeloen-Smeets

  Wat een gemis zal dit worden voor z,n Vrouw ,Kinderen en Kleindochter.En ook voor het Oude Westen .Rini was vroeger onze buurjongen en als ik dan op de Kruiskade liep riep hij altijd he’ Smeetsie.De afgelopen jaren zagen wij( me zus Yvon en ik Moppie)Rini in de Leeuwenhoek als we op visite gingen bij de vriendin van onze Moeder.Hij was altijd vrolijk en gezellig en altijd een praatje als hij ons zag.Voor iedereen heel veel sterkte en Kracht . Yvon en Mop Smeets

  Beantwoorden
 • Gerda

  Heel veel sterkte gewenst voor familie en vrienden.

  Beantwoorden
 • Yvonne Eggink

  Gecondoleerd Cora,Ruud,Irma en kleindochter Sophie wij hopen dat jullie heel veel sterkte en steun mogen ontvangen na dit grote verlies.
  Rini was en is een topper die onvervangbaar is in het Oude Westen ik ben 53 en ik heb tot mijn 41 in de wijk gewoont en waar ik ook kwam met een activiteit dan was Rini aanwezig of het in Odeon was, Ons Huis , Speeltuin Weena, Huttendorp in het park , het opstarten van het Dierenboerderijtje in het park , Sinterklaas optocht , en dan hebben we het nog niet over alle jaren in de Leeuwenhoek Rini zat in elke organisatie die je maar kan bedenken in het Oude Westen .
  Het is onwezelijk te bedenken dat hij niet meer aanwezig zal zijn met zijn fantastische praatjes en al zijn anekdotes.
  Lieve Rini je zal zeker op een mooi plekje gekomen zijn en je zal hier op aarde altijd in de gedachten van de Oude Westenaren zijn.
  We zullen je missen……
  Ben de Jong & Yvonne Eggink

  Beantwoorden
 • William van Loon

  Rini jou zal ik nooit vergeten, jij was een
  jeugdvriend toen we allebei vroeger in de jaren 60 en daarna in de Gaffelstraat woonden, we hadden een hele vriendenclub, jij, ik Bertus Katwijk, Arie kruis ga zo maar door, ik ging af en toe met je mee als je moest voetballen bij GLZ je was nog een goeie voetballer ook, vaak waren we te vinden in het Museumpark waar we partijtjes deden, laats was ik nog met Sjaak Schulte van de vege (de buurtwinkel) in het oude westen en keken of we jou toevallig niet zagen, helaas was dit niet het geval en nu hoeven we daar helemaal niet meer op te rekenen want het droevige nieuws dat jij veel te snel bent heengegaan heeft ook mij bereikt, Rini ik zal jou nooit maar dan ook nooit vergeten, ik kom je later vast wel een keer tegen en dan doen we weer een partijtje voetbal, ook jou vrouw kinderen en verder jou hele familie wens ik heel veel sterkte toe in deze zeer zwaren tijd, dag Rini.

  Beantwoorden
 • Ria Oversluizen

  Wat een vreselijk bericht,wij willen Cora kinderen en kleinkind en de verdere familie veel sterkte wensen met dit verlies.
  Hans en Ria Oversluizen van Katwijk

  Beantwoorden
 • Marianne verstralen

  Wat een naar bericht van het overlijden van Rini. Tijdens de vergaderingen van de coördinatoren van vrijwilligers heb ik Rini leren kennen als een enthousiaste en geweldig vrolijke man die overal voor in was. Ik eens zijn vrouw Core kinderen en kleindochter Sophie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Rust zacht Rini. Een laatste groet van Marianne Verstralen-Siebel.

  Beantwoorden
 • cecilia

  wat een verschrikelijk nieuws,
  gecondoleerd!
  veel sterkte voor familie en vrienden
  ik zal je nooit vergeten.
  cecilia van franeker

  Beantwoorden
 • Monique

  Wat een enorm verlies voor Cora,kids en kleindochter en verdere familie. Waar Rini was was er humor en gelach. Het wordt stil zonder hem.
  Lieve Rini je blijft voor ons meer dan een herinnering .

  Beantwoorden
 • Astrid

  Wat een groot verlies de humorist van het oude westen wat zullen wehem gaan missen .heel veel sterkte voor zijn lieve vrouw Cora kinderen en kleinkind .Zo jong oude westen zal nooit meer hetzelfde zijn
  Astrid en Hans eikenaar

  Beantwoorden
 • Frieda

  Wil cora en de kids heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.
  Wij mensen uit het oude westen zullen hen nooit vergeten.
  Hoj was de icoon van de wijk.
  Rine we love you

  Beantwoorden
 • Astrid Langstraat

  Zoveel gelachen met jou . Niemand kan jou omschrijven zoals je was. Je was namelijk one of a kind. Bijzonder. Een ras apart. Lekker Rotterdams ouwehoeren. Een voorbeeld voor velen. Dit is een groot gemis…voor je familie, de Leeuwenhoek en voor Rotterdam en zóveel mensen.

  Heel veel kracht en sterkte voor Cora, zijn liefde…en zijn kinderen …en z’n trots…zijn kleindochter
  Zoveel verhalen te vertellen voor haar …een ieder die hem kende weet wel een anekdote. Ik ga je in ieder geval nooit vergeten.

  Beantwoorden
 • Nicole

  ;-(((( ooo wat zullen we deze persoon missen heel veel sterkte !!! Voor zijn familie en naaste

  Beantwoorden
 • Sjakkie

  Ook ik heb Rini leren kennen als een geweldige vent, we woonde in dezelfde straat en zag hem nog dagelijks voorbij fietsen. wat een groot verlies ten eerste voor zijn gezin en ten tweede voor de wijk, wat een inzet toonde hij in alles. hij stond voor iedereen klaar. de foto die ik hierboven zie brengt weer een glimlach op mijn gezicht want alleen ik mocht onder Tante Leeuwina haar rokje kijken en vorig jaar zat ik nog bij je op schoot en kreeg ik een stinterklaas cadeau ‘tje van je. we gaan je missen Rin. en eigenlijk vind ik dat je geeerd moet worden en voor altijd verbonden moet blijven met het oude westen bv door een plein of een straat naar je te vernoemen of het Rini de Otter wijkpark. Rust zacht en tot ooit

  Beantwoorden
 • Michel Breur

  Beste familie,vrienden van Rini,

  Van kleins af aan samengespeeld bij glz en later mooie tijden meegemaakt met het Odeon straatvoetbal toernooi dat was voetballen op het scherps van de snede maar altijd daarna weer gewoon gezellig met elkaar.
  Na mijn verhuizing had ik je jaren niet meer gezien tot mijn moeder verleden jaar september in de Leeuwenhoek ging wonen daar zag ik hoe gedreven en gezellig je was voor die oude mensen en alles regelde voor hun.
  Iedereen zal je missen want zo een kanjer als jou zullen ze niet meer vinden.
  Rust zacht vriend en heel veel sterke voor je vrouw, kinderen , kleinkind en alle mensen die je een warm hart toe draagde mijn moeder gaat je super missen.

  Gr. Michel en Brigitta Breur

  Beantwoorden
 • Peter Andriessen

  Rini rust zacht jongen heel de familie sterkte gewenst ik heb ook altijd heerlijk met je gevoetbald vroeger die straat toernooien in odeon herinner ik me het best ging er fanatiek aan toe we zullen je missen gozert

  Beantwoorden
 • John

  Een geweldige man is niet meer, iedereen heel veel sterkte!…
  Sinterklaas op 5 december vergeet ik nooit meer, Vaarwel Rinie

  Beantwoorden
 • Marga

  Veel sterkte Cora

  Beantwoorden
 • Gerard en Tonnie Stadhouders

  Vreselijk, zomaar uit het leven gerukt. Rini was altijd zo’n lieve, vrolijke man. Een echte Rotterdammer. Waar hij kwam zette hij de boel op stelten.
  Jarenlang bij ons thuis als Sinterklaas, op de Jan Prinsschool als Sinterklaas en Kerstman. De kinderen stonden zich bewusteloos te zingen op het schoolplein omdat hij ze telkens weer op stond te jutten; prachtig, dat zal me altijd bij blijven. Wat een lol had hij dan.
  Als rots in de branding op het Libanon Lyceum voor onze zoon Nick en zijn zoon Rudy. Voetbal bij GLZ. Odeon. Leeuwenhoek. Wijkpark. Heel lang vrijwilliger in het Oude Westen. Waar hij was werd het feest….. Onbegrijpelijk dat hij er nu niet meer is…..
  Wij wensen Cora en de kinderen heel veel sterkte de komende tijd. Uit het oog maar nooit uit het hart!

  Beantwoorden
 • Beppie

  We kennen Rini als een altijd vrolijke man echt een groot gems

  Beantwoorden
 • Paula Gevaerts

  Stil van ongeloof toen dit bericht bij mij binnen kwam. Stil zal het voor mij altijd blijven nooit meer zijn stem over de speakers in het wijkpark. Niemand zal zoals hij dit kon, met humor en spanning een zeskamp kunnen verslaan. Rini wij oude westenaren gaan je missen! Cora, Ruud, Irma , familie en vrienden ( en die had onze Rini) heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Beantwoorden
 • An huijser

  Sterkte familie met dit grote verlies, we zullen hem allemaal missen.
  Gemis is en zal groot blijven.

  Beantwoorden
 • Flora Donker

  Ik ken Rini al van de Gaffelstraat onze buurjongen die schuin tegenover ons woonde zijn moeder was ook een lieve vrouw net zoals Rini pfff jongen Rust Zacht ik zal je nooit vergeten . Cora Irma en Ruud en kleindochter Sophie , en de familie ik wens jullie heel veel sterkte in deze zware en zeer moeilijke tijd Flora Donker

  Beantwoorden
 • Yvonne van Toledo

  Gecondoleerd familie met dit grote verlies wij wensen u heel veel sterkte en kracht toe in deze zware en moeilijke tijd . Het was een toppertje.Ook namens mijn moeder Riet Kesling die in de Leeuwenhoek woont.

  Beantwoorden
 • Angelique Waack

  Mijn condoleances gaan uit naar Rini’s familie, vrienden en oude westenaren!!
  Wat zal je gemist worden Rini, je was geliefd bij jong en oud! Je hebt de meeste van ons in de wijk zien opgroeien. Van een potje voetbal in Odeon of activiteiten in de wijk, naar volwassen gesprekken. Ik zie je nog fietsen door de wijk en altijd even een babbeltje of Ff zwaaien .

  Rust Zacht Rini

  Beantwoorden
 • Christine

  Rust zacht Rini, wat zal jij gemist worden!

  Beantwoorden
 • Wendy Vos

  Sinterklaas en kerst zal nooit meer hetzelfde zijn bij fam van den Broek. We zullen je missen lieve Rini! Rust zacht.
  Veel sterkte Cora, Ruud, Irma en familie

  Beantwoorden
 • Flip Tromper oud SHBer

  Rini , we zullen je missen Alle Oud en Ex SHB Collega’s van de Rotterdamse Haven. Heel Veel Sterkte met dit Grote verlies.

  Beantwoorden
 • Ton Bruin oud werknemer SHB

  Ik heb jaren met Rini gewerkt in de Rotterdamse haven, het was een vakman eerste klas en altijd vrolijk en altijd met een lach op zijn gezicht.
  ik wens de familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd

  Beantwoorden
 • Castelen

  Heel veel sterkte aan de familie .rust zacht Rini

  Beantwoorden
 • Karen Bults-Lievisse Adriaanse

  Het Oude Westen zonder Rini de Otter. Dat is bijna niet voor te stellen. Wat een enorm verlies. Heel veel sterkte voor zijn vrouw, kinderen en kleindochter. Ik hoop dat het een troost voor jullie zal zijn dat Rini zoveel mensen plezier heeft gebracht met zijn humor, tomeloze inzet en energie. Hij zal voor altijd in ieders herinnering blijven.

  Beantwoorden
 • Fam merceij

  Rini.
  Wij zullen je voet stappen nooit meer op de trap horen.
  Wij zullen je nooit vergeten

  Beantwoorden
 • Julian Barry

  Man, man, man wat een groot verlies. Rini een pracht mens, bedankt voor alles wat jij voor ons wijk hebt gedaan en betekent, het oude westen zal nooit meer het zelfde tijd. Familie sterkte met dit enorm verlies. Rini, rust zacht. X

  Beantwoorden
 • Jacqueline

  Geschrokken en ik zit op een eiland Curacao genaamd. Toch geschrokken want Rinni is een begrip voor het Oude Westen maar ook voor vele mensen die er geboren zij en opgegroeid. Vroeger erg bang van de Sint en toen de Sint veranderde was het Sint Rini die alleen maar grapjes maakte was het feest. Alleen maar grappen en grollen. Eerst bij mij later bij mijn dochter neefje en nichtjes. Ik heb toen ik voor het laatste jaar toneel speelde was Rini en Cora bij mij. Ik zag hem en ik dacht eindelijk kan ik hem een keertje terug pakken. Het was een geweldige thema feest avond. Altijd aardig en vrolijk maar ook altijd vragen hoe het met je gaat en de familie. Cora en familie en vrienden gecondoleerd en heel veel sterkte xxxx for always in or heart. We zitten ver weg maar denken aan jullie.

  Beantwoorden
 • Gertrude

  27 oktober Rome,Italie

  Gecondoleerd lieve familie
  Ik heb geen woorden
  Wens jullie troost
  en liefs en sterkte

  Gertrude

  Beantwoorden
 • Rachid Tourbi

  ik wil hier allereerst de familie heel veel sterkte met dit verlies en hij is een goeie vriend voor iedereen in het Oude Westen en ook jaren later als ik hem zag hij bleef hetzelfde, want het maakt niet wat voor nationaliteit je bent hij groet en kent je nog bij naam ook. Hij was echt de man van de wijk. Eerst op het Gaffeltje met kampweek, dat was prachtig met hem daarbij, ik ga de mooie herinneringen koesteren en er is een mooie man gegaan nog zo jong in het leven stond. en nogmaals de familie en vrienden en buurtbewoners gecondoleerd. groet Rachid Tourbi

  Beantwoorden
 • Jan Westhoff

  Na hem jaren niet gezien te hebben, sprak ik hem vorige week. Hartelijk haalden wij herinneringen op over het werken in de straten. Met een gulle lach vertelde hij over het plezier in het leven en het geschenk “zijn kleindochter” !! Een prachtig mens, een puur mens…ongelooflijk Vaarwel Rini !

  Beantwoorden
 • Flora donker dochter van annie donker

  Heel veel sterkte voor heel de familie. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen .hij was onze sinterklaas weet nog goed dat hij op me zoons verjaardag kwam als sinterklaas en dat me lieve tante marijke op zijn schoot ging zitten .mooie tijd .wat zullen we dit gaan missen .

  Beantwoorden
 • Martin Habermehl

  Elkaar jaren niet meer gezien, maar nooit vergeten. Één van de mensen die me het vak van havenwerker heeft geleerd toen ik als stagiare begon bij Klapwijk Rapide. Een man met heel veel humor en zeer sociaal. Het laatst dat ik hem zag was hij hulpsinterklaas bij ITR Pernis. Op het lijf geschreven zeg maar. Rust zacht fijne gozer.

  Beantwoorden
 • Nancy van der waals

  Lieve Rini
  Wat gaan we jou ongelooflijk missen. Ik ken je al vanaf kleins af aan altijd zagen we jou in de wijk altijd actief. Je hebt mama nog geïnterviewd toen ze zo ziek was als tante leewina ze vond je altijd een geweldig mens en dat was je ook. Wat een ongelooflijk verdrietig bericht ik kan het niet geloven. En wat leef ik mee met zijn familie en vrienden ik wil hun enorm veel sterkte wensen met dit enorme verlies. Lieve Rini rust zacht prachtig mens je was prachtig hier en je zal stralen als een ster daar wat gaan we jou missen.
  Geen woorden voor alleen maar verdriet wat ik nu voel

  Beantwoorden
 • Nurcan Dogan

  Rini,

  Ik vind het moeilijjk in woorden uit te drukken jij zond er dat jij je daar bewust van was, voor mij- ons als gezin- betekend hebt.
  Toen ik je een paar dagen terug op te kermis tegen kwam, had ik nooit kunnen bedenken dat dit de laatste keer zou zijn je te zien. Jij zat met je prachtige kleinkind vol trots een voor jou veelste klein treintje… je zag er moe maar gelukkig uit. Cora maakte een foto van jullie…. Ik baal ervan dat ik je geen dikke knuffel heb kunnen geven. Ik baal ervan dat ik je nooit heb kunnen bedanken voor alles. Maar het meest baal ik ervan dat ik je nooit heb kunnen bedanken voor grote bijdrage tijdens de herdenkindseinst in odeon toen wij met heel veel mensen afscheidt namen van mijn vader. Dat gemis is er nog dagelijks. Ik weet helaas waar je kinderen en Cora doorheen moeten en dat ook zij dit waarschijnlijk nooit echt zullen kunnen verwerken.
  De herinneringen aan jou zijn talloos. Maar de leukste zijn wel de sinterklaas bezoekjes bij ons thuis en als gastheer optreden op de surprise partys van zowel mijn moeder als vaders 50ste verjaardag. Je geweldige humor en je warme authentieke karakter maken je onvergetelijk. De belangeloze inzet voor de wijk is bewonderingswaardig. Altijd vol overgave en met ontuimeloze energie. Ik overdrijf niets als ik zeg dat geen enkel evenement in het oude westen ooit hetzelfde zal zijn.
  Bedankt v oor het lachen.

  Rust zacht lieve Rini.
  We missen je nu al. ?

  Cora, Ruud en Irma, ik weet dat er geen woorden bestaan jullie pijn te verlichten.. wel weet ik dat het steun geeft te merken wat jullie vader en echtgenoot voor heel veel mensen heeft betekend. Ik wens jullie heel veel sterkte om met elkaar dit grote verlies een plekje te kunnen geven.

  Beantwoorden
 • Willem Zwaan

  Jaren geleden leren kennen via de SHB toen ik daar begon, later veel gelachen met Rinus toen hij bij ons als sinterklaas kwam voor onze tweeling.

  Rinus bedankt voor de leuke herinneringen,

  en veel sterkte voor de nabestaanden.

  Familie Zwaan

  Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top