Delen

In samenspraak met familie en Aktiegroep Oude Westen, het volgende bericht. We hopen dat u na het lezen een berichtje achterlaat in de vorm van een steunbetuiging, een anekdote of een foto met betrekking tot Rini de Otter zodat het een mooi digitaal monument wordt. Opdat we hem nooit vergeten…

Rotterdam, donderdag 26 oktober 2017

Rini de Otter

Afgelopen dinsdag 24 oktober kregen wij het onvoorstelbare bericht dat Rini de Otter die dag was overleden. Bij het uitrusten op de bank na

een bezoek aan de sportschool is zijn hart stil blijven staan.

Zowel in de Buurtwinkel als in de Leeuwenhoek kon het bericht maar moeilijk doordringen en was ongeloof en daarna ontzetting de reactie.

Een Oude Westen zonder Rini lijkt ondenkbaar.

Zijn aanwezigheid, tomeloze inzet en humor waren altijd zo vanzelfsprekend, dat het Oude Westen nooit meer hetzelfde zal zijn.

Er waren weinig activiteiten of gebeurtenissen in de afgelopen 40 jaar waar Rini niet op een of andere manier bij betrokken was, denk bijvoorbeeld aan het wijk- brede Nieuwjaarsfeest, het Aktiegroep Café met zijn tante Leeuwina, de speeltuin waar hij bestuurslid was, de kerstman en Paashaas op de West-Kruiskade, de Zeskamp tijdens het jaarlijkse Zomerfeest, vele jaren Gaffelkamp en Huttendorp voor de kinderen, om er enkele te noemen.

Duizendpoot Rini aan het “werk”                          (foto Lennie Braun)

Niet voor niets kreeg hij een verdiende Erasmusspeld voor zijn jarenlange inzet voor de buurt.

Rini maakte het verschil

Bij alles wat Rini deed wist hij zich gesteund door zijn vrouw Cora. Zij moet nu verder zonder Rini.

Rini was trots op zijn kinderen Ruud en Irma, en terecht, maar mogelijk nog trotser en blijer was hij met zijn kleindochter Sophie. Wat triest dat het meisje nu moet opgroeien zonder haar geweldige opa.

Wij herdenken Rini tijdens een speciale bijeenkomst in Odeon

Gouvernestraat 56d

zondag 29 oktober om 16.00 uur

Er ligt een condoleanceregister in bij De Aktiegroep, De Leeuwenhoek en Odeon. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Aktiegroep.

Op deze plek kunt U een digitale reactie plaatsen in de vorm van een steunbetuiging, een anekdote of een foto van Rini. Dat zal enorm gewaardeerd worden.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

63 reacties op “Het Oude Westen moet verder zonder Rini

 • Angela

  Sterkte aan de familie met dit verlies van een energieke persoon die veel humor had.
  Zonder jou Rini is sinterklaas feest geen feest..R.I.P

  Beantwoorden
 • Marcel Smit

  Jammer genoeg heb ik Rini persoonlijk niet zo heel vaak ontmoet. Maar als webredacteur van zijn werkgever Humanitas kreeg ik voor vele digitale uitingen foto’s aangeleverd vanuit Humanitas De Leeuwenhoek, waar hij werkte. Rini was daar zó vaak op te zien, in allerlei hoedanigheden, maar altijd bevlogen en bijzonder gemotiveerd, dat hij voor mij in ieder geval het gezicht werd van die Humanitas-vestiging. Voor mij is heel duidelijk, Mr. Humanitas Leeuwenhoek is heengegaan.

  Heel veel sterkte bij dit verlies gewenst aan iedereen die Rini hebben mogen meemaken!

  Beantwoorden
 • Anne Marie Hendriks

  Ik ken Rini al van kinds af aan .Hij voetbalde met mijn broertje bij GLZ hij ging met mijn zusjes om . Ik zelf heb hem beter leren kennen door verschillende projecten bij de Aktiegroep . We hadden altijd enorm veel plezier .Het laatste project was drugs in kleur . Hij is voor mij het boegbeeld van het Oude Westen ,en Rotterdammert van het jaar . Hij zette zich in voor vriend en vijand als dat moest . Mijn diepste medeleven gaan uit naar Cora (schoon)kinderen , kleinkind ,familie en verder collega”s vrienden en kennissen .

  Beantwoorden
 • Jan Jacobs

  Ik heb met Rini mogen samen werken in de haven. Rini werkte bij de SHB en werd dan dikwijls door ons stuwadoorsbedrijf ingehuurd. Dit had een speciale reden dat hij werd ingehuurd. Hij was beleefd, sympathiek, een vakman, had ervaring en was altijd bereid om anderen te helpen. Het sociale en de betrouwbaarheid zat in hem. We hebben veel gelachen maar ook wel eens een traantje gelaten als een collega een ernstig ongeval was overkomen. We zullen Rini missen, nooit vergeten, de anekdotes van Rotterdamse havenwerkers met hem eeuwig in herinnering blijven.

  Mevrouw de Otter, Ruud, Irma en Sophie gecondoleerd mede namens havencollega’s en wensen jullie veel sterkte met dit onwerkelijke verlies van uw man, vader en opa te dragen.
  Rini, bedankt en rust zacht, je was een kanjer voor veel havencollega’s

  Beantwoorden
 • Antonia

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden ..

  Beantwoorden
 • Piet Hein

  We zijn een gepassioneerde vriend verloren

  Beantwoorden
 • Geert ter Steeg

  Rini blijft voort leven in de herinnering van iedereen die heeft geleefd in het Oude Westen. Zoveel jaren na mijn directeurschap van Lantaren Venster staan zijn energie en humor mij nog helder voor ogen. R.I.P

  Beantwoorden
 • wendy

  Rini had bijna geen voor-oordeel. Hij beoordeelde je op wat je deed. Op hoe je hem benaderde. En hij begon de ontmoeting bijna altijd positief en met wat humor. Vreemd om iemand te bedanken die overleden is, maar dank Rini. Wat zal er nog veel aan hem gedacht worden op heel veel momenten.

  Beantwoorden
 • Milka Martijn

  Rini een van de meest bevlogen mensen die ik heb meegemaakt. Ken Rini sinds 2003 via de vele activiteiten als werkende en later als vrijwilliger. Een mens naar mijn hart dat was Rini. Een echte mensen mens. Was van alles op de hoogte alles was altijd bespreekbaar. Wat hebben wij wat afgelachen met Rini tijdens onze kooksessies in de Leeuwenhoek. Het oude Westen zal echt nooit meer hetzelfde zijn. Een heel zwaar verlies. Mijn condoleances aan mevrouw Otter, kinderen en familie. Heel veel sterkte om dit groot verlies te dragen.

  Beantwoorden
 • Hans Bours

  Eerste keer dat ik Rini zag was als Tante tijdens het Aktiegroepcafe waar ik verbaasd vertrok dat een bewonersbijeenkomst ook leuk en informatief kan zijn. Bij het deelnemen aan de Zeskamp zag ik Rini als Rini, een spraakwaterval, niet te stoppen met het aanmoedigen van de teams en het op een leuke manier te kak zetten van het Gemeente team als luie ambtenaren die ook eens in beweging kwamen. Dit alles op een leuke manier. Het mooiste moment wat we met elkaar deelden was het moment dat we kort na elkaar opa werden, voor ons beide de eerste keer. De kleindochters was steeds het eerste waar we het over hadden als we elkaar zagen.
  Ik wens de familie veel sterkte.

  Beantwoorden
 • corina

  Ik wens iedereen veel sterkte

  Beantwoorden
 • Alex Kieffer

  Toen het bericht van je overlijden mij bereikte schrok ik me rot Rini.

  In mijn Odeon tijd heb ik je leren kennen als een mooi mens.

  Ik koester de gesprekken die we gehad hebben. de leuke activiteiten waar je groot onderdeel van was evenals je inzet en betrokkenheid voor alles en iedereen in het Oude Westen.

  Veel te jong!

  Ik wens je familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Beantwoorden
 • Dina

  Oh deze man was een top vrijwilliger. Altijd vrolijk en inzetbaar.

  Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top