Delen

De mini teckeltjes zijn nu drie weken oud.

De mini teckeltjes zijn nu drie weken oud en wowza! wat worden ze leuk. Ze beginnen te scharrelen, bijten, spelen, blaffen en zelfs grommen naar de baas.  Jazeker. Grommen naar de baas. En terecht. Toen ik een van de zwarte kleintjes oppakte, stootte ik zijn koppie. En drie dagen lang was het grommen naar de baas. Nu is het weer koek en ei hoor. Maar de liefde was even over. En dat is wel typisch teckel. Ze gaan voor je door het vuur maar je moet ze geen pijn doen. Dan is het over en uit. Voor even dan.

Tina Pina Bausch (haar koosnaampje, vraag me niet waarom deze maar het zij zo), wordt ook een stuk relaxter. Ze helpt mee met kantoorwerkzaamheden. Lekker op een kussentje.

Wel houdt ze alles wat achter haar gebeurd angstvallig in de gaten. De andere twee volwassen teckels mogen nog niet bij het nestje komen. Die andere twee zijn: tante Kees (poepchinees) (maar soms ook beautyKees of smeerKees of KC and the sunshine band) en Fly. Koosnaam voor Fly is Supa Dupa Fly. Ach ja, aan fantasie geen gebrek. Beide teckels, Kees en Fly, staan soms trillend van opwinding naar het kleine grut te kijken. Zo graag willen ze erbij. Maar dat mag van Tina alleen als ik er ook bij ben. Pas na de arbeid gaan we met z’n allen even spelen, snuffelen en kennismaken.

Tina aan het werk…

Kees en Fly begrijpen dat ze heel voorzichtig moeten zijn. Pas toen een kleintje in de piemel beet van Supa Dupa Fly was de maat vol. En maar goed ook. Want voor je het weet is het al weer bedtijd.  Het veldbed waarop ik de afgelopen drie weken sliep, naast het nest in de woonkamer, is opgeborgen. Weer heerlijk ruim en zacht dromen op mijn, sorry, onze springbox…

Au, ik ben in mijn piemeltje gebeten…

Want natuuuurlijk slapen alle teckels bij mij in bed. Duh… En ook Tin Pina Bausch slaapt bij ons. Wel gaat ze drie keer in de nacht de trap op om even te checken of alles goed ligt of een beetje melk te geven. Mijn meissie is weer helemaal in balans. En dan ben ik het ook.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top