Delen

Geelvleugel ara Ky Mani en Blauw-gele ara Makena maken de buurt onveilig

Ky Mani kwam hier als jonge vogel van 3 maanden, twee maanden erna kwam Makena, toen ook 3 maanden. Het was tussen de twee liefde op het eerste gezicht. Heerlijk, twee van die grote kuikens in huis. En nu nog, ze worden bijna acht jaar, alles samen. Ik moet het niet in m’n hoofd halen en eentje mee te nemen naar een andere ruimte, dan gaat er een flink alarm af, hahaha.

  

Geregeld op stap is wat ze graag doen, fietsen wandelen, allemaal prima. Naar de speeltuin, lekker op de draaimolen of schommel…..wat een plezier.

Ook zijn we geregeld op het Zijdewindeplein aanwezig. Vaak vergezeld door de buurara’s. Plagende kinderen van de bankies (onze bankies !!) af jagen en genieten van lekkere nootjes en een douche. Ojaa, en niet te vergeten…..op een bepaalde tijd komen de meeuwen over, en moeten ze even laten horen dat ze daar niet van gediend zijn. De hele buurt mag het weten dan 😀 😀

Thuis zijn het brave vogels. Uiteraard hebben ze hun eigenwijze streekjes maar valt best mee. Een geelvleugel staat bekend als de pitbull onder de ara’s. Ik vind het op zich wel meevalen. Jaa okee, je moet wat kunnen incasseren. Als meneertje iets niet zint of soms gewoon zomaar krijg ik een hap in mijn arm ofzo. Ach…..dat hoort erbij zullen we maar denken. Ik ben er niet zo van onder de indruk als hij graag zou zien denk ik, sorry Ky Mani. Ook Makena moet het soms ontgelden als er iets gebeurd op een afstand. Dan krijgt zij een hap.

  

Makena is een zachtaardige vogel. Laat het uiteraard ook merken als ze iets niet leuk vindt maar is veel bedeesder in haar gedrag. Is een beetje onderdanig aan haar maatje af en toe. Ze heeft dan ook wel eens met een flink blauw oog gelopen. Tegenwoordig bijt ze iets meer van haar af, knappe meid.

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top