Delen

Pei

Pei

Pei is een Ara Rubrogenys, ofwel op z’n nederlands een Roodoor ara van bijna drie jaar. Pei is bij mij komen wonen toen hij acht maanden was. Al snel voelde hij zich thuis. Dit ondanks hij, nadat hij deels met de hand is gevoed, de vijf maanden voor hij hier kwam in een grote voliere leefde met een broer zus en nog een andere papegaai. Papegaaien zijn meestal snel tam af zodra ze niet veel aandacht meer krijgen.

Pei

Pei is hier één van de weinigen die graag gekroeld wordt op zijn koppie. Als hij nieuwe veerpennetjes krijgt mag ik die dan ook deels voor hem preenen. Hij kan wel een half uur lekker relax bij me zitten/ liggen genieten dan.

Pei

Ook houdt ie van stoeien, lekker wild doen en daarbij in mijn vingers happen, hahaha

Pei

Af en toe doe ik een educatief spelletje met Pei.Ik heb niet echt het geduld en de tijd om dit dagelijks te doen, en Pei heeft er ook nog niet altijd de consentratie voor. Maar als we het doen is het wel leuk. Hij snapt het best maar moet ook even ondeugend doen door alles er weer af te gooien.

Nog dit jaar hoop ik ook voor Pei een maatje te vinden. Het is natuurlijk erg leuk dat een papegaai super tam is enzo, alleen is een papegaaien maatje belangrijk. Ik kan wel zijn maatje zijn maar het moet niet te close worden en daar neigt het voor Pei naartoe te gaan. Hij wordt al steeds eenkenniger en is teveel op mij gericht. Zodra ik maar even ga zitten zit hij ook al bij me.

Zoals jullie weten ga ik er ook op uit met het gaaies. Pei is helemaal dol op fietsen. Hij zit dan op het stuur en roept “lekkerrr” Hij heeft het dan zooo naar zijn zin. Vooral met de zon en een klein briesje erbij. Hij zit dan heerlijk te genieten en om zich heen te kijken..

Pei is hier in huis kan ik wel zeggen, de beste prater. Hij heeft in korte tijd een hoop geleerd. Als ik vraag wat is Pei, dan zegt hij…..ara. Als ik vraag wat doen de eendjes, dan zegt hij…..kwak kwak. Verder zegt hij…..hai, en tilt een pootje omhoog. Andere woordjes en zinnetjes…..hallo, Pei, Peitje, mama, is klaar, één…..twee…..kom maar, kom dan, kusje, mmm lekker, naar de kooi, lekker eten, miauw,  woefwoef, dag, doei, hieppieppieppiep, hoeraaa !!

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top