Delen

De oogjes van de pups zijn allemaal open gegaan deze week. Ze worden blind geboren en net iets voordat ze twee weken oud zijn, zoals nu, gaan de oogjes open. Ze kunnen dan nog niet echt iets zien. Het verschil tussen donker en licht, dat is al. Maar het gaat snel.

Drinken bij moeder is toch wel het lekkerst.

Teckel Tina en ik zijn na rijp beraad overeengekomen dat ik de helft van de pups nog bijvoer. ‘s Nachts een of twee keer, al naar gelang het rumoer in het nest. En overdag rond de drie/vier keer. Ik neem vier pups voor mijn rekening en Tina doet de andere vier.

 

Het meest vermoeiende is niet de flesvoeding geven, maar het gepiep en getreur van Tina omdat ze ‘s nachts niet bij de kinders mag slapen. We moeten voorkomen dat ze opnieuw leeggezogen wordt. Hartverscheurend is het en slapen lukt pas na totale uitputting van Tina en ik (aaahhh wat zielig he?). Edoch, teckels zijn zeer schrander en het kwartje is aan het vallen in dat pientere koppie van Tina. Zo slaapt ze als vanouds weer in mijn armen op het veldbed en als ik haar melkfabriekje liefkoos is alles pais en vree. Maar zodra ik een onverwachtse beweging maak denkt ze: Ja!!! ik mag bij mijn kinders…. En ze sprint naar het deurtje van de bench om trillend van vreugde…. teleurgesteld te worden want het mag echt niet. Echt niet. Maar hoe leg je een hond uit dat dit het beste voor haar is, apart te slapen van haar bloedeigen kroost.

Het is een feestje nu Tina elke morgen weer mee gaat in de auto voor een natuurwadeling. Niet te lang. Ik parkeer de auto in het zonnetje en Tina mag daar een uurtje uitslapen zonder al dat grut en gedoe om haar heen, terwijl ik mijn bmi naar beneden train. Dat extra dutje doet haar enorm goed. Wat een vondst nietwaar? Dokter Pol is er niets bij….

 

Één reactie op “De open oogjes zien het licht, de zintuigen ontwaken”

  • Antonia

    Wat drinkt de kleine al goed uit de fles, en wat groeit het hard 🙂
    Dikke knuffel voor mama Tina, dat ze maar snel al haar energie weer helemaal terug mag hebben 🙂

    Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top