Delen

Kijk hier naar de de eerste aflevering van DOGTV010 van OPEN Rotterdam! Twee zeer fotogenieke sterren bijten het spits af. Volgende week woensdag (18.30) is het de beurt aan Gerard en Tony.

Op zaterdag 20 mei staat de West-Kruiskade voor de derde maal in het teken van de hond. De Dogparade 010, een vrolijke optocht van baasjes en hun beste vriend, is een ode aan de veelzijdige relatie tussen de mens en zijn beste vriend, de loyale metgezel, de trouwe viervoeter: de hond. In al zijn diversiteit, en dus in alle soorten, maten, en rassen. Van giga Deense Dog tot ieniemiene Chihuahua, van Koningspoedel tot vuilnisbak.

Daarnaast is de Dogparade ook een ode aan hun baasjes, die meer en meer ook in hun diversiteit een afspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving anno nu. Sinds de eerste Dogparade 010 zien we de hond steeds meer als een groot communicatiemiddel, de verbindende factor in een zeer diverse stad. Want het is door je hond dat je een blokje omgaat, langs de singel trekt of het park bezoekt. Je moet wel, de hond dwingt je tenslotte. Op die wandelingen kom je geheid andere baasjes en honden tegen en al snel ontstaat er contact. Vaak zijn dat heel verrassende contacten tussen mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

De Dogparade 010 is binnen korte tijd een begrip geworden in Rotterdam.
Uit alle wijken verzamelen baasjes en honden zich op 20 mei vanaf 12 uur op het Kruisplein om onder leiding van Master of Ceremonies Jack ‘JFK’ Kerklaan in een vrolijke optocht richting Tiendplein te wandelen.

In de aanloop van de Dogparade van 20 mei maken de Rotterdamse kijkers van OPEN Rotterdam kennis met vijf uiteenlopende deelnemers; baasjes en hun even van elkaar verschillende honden. We zien ze op hun wandelingen en bij hen thuis. Tussen andere honden en hun baasjes of alleen in de striemende regen. De baasjes praten vrijuit o.a. over de liefde voor hun vrolijke viervoeter, de regels die ze hanteren in de opvoeding en de drolletjes die ze soms wel of soms niet opruimen.

Aflevering 1
In aflevering 1 op woensdag 19 april maken we kennis met Evita en haar puberende Seb, een Shiba Inu. Een pittig Japans ras. Evita rijdt met haar bakfiets met Seb voorin naar parkjes en veldjes in Overschie om daar te kunnen spelen en soms in een drappige sloot te belanden. Haar sportieve vriend Niels neemt Seb graag mee op zijn skateboard.

Voor meer info:

http://www.openrotterdam.nl/dogtv010/nieuws/item?956575

https://www.facebook.com/dogparade010/?fref=ts

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top