Delen

Blije Wijnen is begonnen uit een passie voor natuurwijn. Inmiddels ben ik wijnimporteur, heb ik een groothandel, een winkel en ben ik marktkoopvrouw. Alles super leuk en ik geniet van elk onderdeel van het concept wat ontstaan is in het laatste anderhalf jaar. En nu? Stil staan is achteruitgang in het leven van een ondernemer èn mens. Dus heb ik besloten dat ik de boer op moet. En dat is iets wat ik best heel lastig vind.

Theoretisch weet ik prima wat ik moet doen om Blije Wijnen te laten groeien. Ik zal ‘mijn’ prachtige natuurwijnen aan de man moeten brengen door met ze op stap te gaan bij restaurants. En daar zit m nou net de moeilijkheid. Het product is fantastisch, ik ben overtuigd dat Rotterdam blij zou zijn met het drinken van wijn van Remi Poujol, Julien Peyras en uiteraard ook van Grégory White en al die andere ambitieuze gedreven wijnmakers. Zeker in combinatie met heerlijk eten of op een zonnig terras aan de Maas. Ik zou zelf verrukt zijn als ik ergens zo’n heerlijk sap zou kunnen drinken.

Natuurwijn wordt gelukkig al gedronken in Rotterdam. Bij Dertien bijvoorbeeld, Lux heeft een mooie selectie evenals Restaurant de Jong. Bij Verward in de Hoogstraat kun je ook terecht voor een mooi glas vin naturel. Er zijn nog zoveel meer restaurants die met pracht producten werken waar deze pure wijn perfect bij zou aansluiten. Dus… ik moet de stoute schoenen aantrekken en gaan bellen. Afspraken maken om te laten proeven en dan verkopen natuurlijk. Want aan de wijn ligt het niet.

Dat bellen daar zit m dus de kneep. Ik hou niet van telefoneren. Wel met vriendinnen hoor of duizend keer per dag met mijn kersverse man. Zelfs tot hij er gek van wordt 😉 Dit schrijvende besef ik me dat ik het als een excuus gebruik om niet te bellen…. Hoe confronterend is het schrijven van een blog. Dat had niemand me verteld.

Dave van der Wal van RTV Rijnmond vroeg me of ik een angsthaas was of een gelukszoeker. Ik zei angsthaas. Het was in een andere context maar toch. Toen ik het item op TV terugzag kon ik mezelf wel voor m’n kop slaan om zo een stom antwoord. Angsthaas ik? Juist stoer toch om te gaan ondernemen terwijl dat niet echt in mijn bloed zit. Nu moet ik schoorvoetend toegeven dat je hier de blog leest van een zeer grote angsthaas die niet eens durft te bellen naar een restaurant. Door dit te schrijven besef ik me wat ik moet doen. Wil je verder komen in deze wereld moet je je eigen angsten onder ogen komen en overwinnen. Toch?

Jaren geleden heb ik een boekje gehad bij het afscheid op mijn stage van mijn studie Pedagogiek. Mijn stagebegeleider Johan heeft me meerdere keren over de streep getrokken om iets te doen wat ik eigenlijk in eerste instantie niet durfde. Het boekje ‘Dromen, Durven & Doen’ heb ik vast nog ergens. Ik ga het vanavond lezen. Echt! Nu eerst een glas wijn en heerlijk weg dromen, dat is iets waar ik fantastisch goed in ben…

  

Één reactie op “De volgende stap in het leven van een wijnimporteur”

  • Lennard

    Ben benieuwd hoe het verder gaat. Dat je nog tijd over hebt om je man te bellen joh?!

    Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top