Delen

Warme kaascroissantjes van Havenaar om precies te zijn.

To Carb or not to Carb
Ik kom niet zo vaak bij een bakker. Minder vaak dan dat ik zou willen, eigenlijk. Heeft enerzijds met de tijdstippen van mijn werk te maken (vroeg!) en anderzijds moet ik eigenlijk ook de bakker vermijden als ik weer eens in die ene jurk wil passen. Koolhydraten zijn dan niet mijn beste vrienden.
Maar als ik er kom dan wil ik wel graag vers gebakken en goed brood hebben en dat moet je in mijn buurt eigenlijk niet willen wonen.

Multicultureel brood
Er zijn maar weinig traditionele Nederlandse banketbakkers in het Oude Westen, met name in het gebied tussen de ‘s Gravendijkwal en het Kruisplein. Geen, voor zo ver ik weet. Overal kun je verse mierzoete baklava, overheerlijke Marokkaanse koekjes met rozenwater en sesamzaadjes en verse maisbrood kopen, maar voor de echte koffie- en puddingbroodjes, krentenbollen en slagroomsoesjes om je vingers bij af te likken of gewoon gezond oer Hollands bruin brood met vele pitjes en zaadjes, ja….. Dan moet je toch wel echt een stuk verder zijn. Een stuk verder buiten mijn dagelijkse looproute in ieder geval.

Bakkerij Havenaar
Maar Havenaar komt/is gelukkig aardig in de buurt met hun assortiment. Al zijn ze gespecialiseerd in Surinaamse broodjes en andere Surinaamse lekkernijen, zoals bojo. Elke ochtend als ik naar de tram loop, ruik ik de heerlijke vertrouwde geur van versheid die deze Surinaamse broodjes verspreiden in de buurt. Blij ben ik, omdat ze daar ook een bruine versie van hebben. Die Surinaamse broodjes verkopen ze niet alleen voor een hele schappelijke prijs in de winkel, ze worden ook geleverd aan andere horecaondernemingen in Rotterdam en omstreken die ze belegd doorverkopen. Belegd met bakkeljauw of kipkerrie bijvoorbeeld.

Yes let’s Carb!
Als ik toch al heb besloten dat het niet zomaar een woensdag, maar een woensdag van ‘schijt aan de lijn’ is, ben ik extra blij met hun kaascroissantjes. Zeker als die aardige mevrouw met haar gezellige moederlijke ‘goedemorgen’ aan mij vraagt of ik dit croissantje warm wil eten en vervolgens voor me opwarmt.

Dan begint de woensdag pas echt goed.

 

Bakkerij Havenaar
Josephlaan 1  ( hoek west-kruiskade )
3014  TA  Rotterdam
Tel:  010 – 4366258
www.surinaamsbroodje.nl

Openingstijden van:
Maandag/Vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.
Zaterdag: van 8.00 uur tot 17.00 uur.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top