Delen

De enorme haan van dierenwinkel de Rimboe op de West-Kruiskade, die buiten staat, is niet zomaar een haan. Het is de tweede haan nadat de eerste gekidnapt was.

De kostbaarste haan staat gewoon op de West-Kruiskade

Zwaar jaar

Eigenaar van de dierenwinkel, Esdra Baris, heeft een zwaar jaar achter de rug. Menigmaal vielen controleurs met enorme overmacht de winkel binnen en namen zelfs dieren in beslag nadat ze voor tientallen duizenden euro’s boetes uitschreven. Ten onrechte, zo heeft de hogere rechter bepaald. Er was geen sprake van verwaarlozing en mishandeling. De boetes hoeft de winkelier niet te betalen en hij zou zijn in beslag genomen dieren al weer terugkrijgen als de overheid maar wist waar ze waren gebleven. Pijnlijke zaak.

Wat niet meer mag en wat de winkelier zelf ook niet meer wil, is kippen in hokken buiten zetten. En zodoende is iedereen (of bijna iedereen) weer tevreden.

De haan van MELIKEPAINTING

Wat wel mag is de haan. De tweede al weer. Nadat de eerste door onverlaten was meegenomen, beschilderde de Rotterdamse Kunstenaar Tymon de Laat (Melikepainting, zie link) een nieuwe haan voor de dierenwinkel de Rimboe. Een chocoladehaan, zo lijkt het wel. Wat weinig voorbijgangers realiseren is dat daardoor deze haan een fortuin waard is. Schattingen lopen op van 3000 tot wel 8000 euro. En dat staat gewoon te pronken op de West-Kruiskade. Mooi toch?

http://www.melikepainting.com/

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top